Booking.com

Telefoonnummer klantenservice: 0707703884

Bel nu

Booking.com

Booking.com werd in 1996 opgericht - toen nog onder de naam Bookings.nl - door een student van Universiteit Twente: Geert-Jan Bruinsma. In het begin was het alleen mogelijk om in Nederland een hotel te boeken, maar de site begon al snel te groeien en het internationale aanbod nam fors toe. In 1997 werd Kees Koolen investeerder in het bedrijf en vervulde tussen 2001 en 2011 de rol van CEO. Oprichter Bruinsma deed in 2003 het grootste deel van zijn aandelen van de hand. In 2005 kwam de site in handen van de Amerikaanse branchegenoot Priceline. De omzet van de boekingssite wordt niet apart bekendgemaakt, maar over 2012 behaalde Priceline een omzet van 2,28 miljard euro. De winst was negenhonderd miljoen euro. Het bedrijf heeft achtduizend werknemers en het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam.

Het bedrijf is niet onomstreden. Zo werd Booking.com in 2014 op de vingers getikt door de Reclame Code Commissie omdat klanten zouden worden misleid met kreten als "We hebben nog één kamer vrij". Het ging dan om het aanbod van de site zelf, terwijl het best mogelijk was om via een andere site of rechtstreeks een kamer te boeken bij de betreffende accommodatie. Verder eiste Booking.com van aanbieders dat zij nergens anders kamers zouden aanbieden tegen een lager tarief dan op hun site. Die eis liet het bedrijf in juni 2015 vallen. De hotelmarktplaats was daarmee eventuele Europese regelgeving voor en kwam tegemoet aan de kritiek van hoteleigenaren. In augustus 2019 publiceerde de Volkskrant een groot artikel over de slechte werkomstandigheden bij Booking.com. Oud-werknemers omschreven het als "een chaos".

Sinds begin 2018 is Booking.com bezig met het bouwen van een nieuw hoofdkantoor aan de oostkant van het Oosterdokseiland in Amsterdam. Hierdoor moet de Oosterdoksdraaibrug voor een periode van maximaal tweeënhalf jaar dicht.

Indien u belt met de nummerinformatiedienst 1828 bedragen de kosten voor het gesprek en het doorverbonden gesprek slechts vijfennegentig cent per minuut vermeerderd met uw gebruikelijke belkosten. Wij wijzen er expliciet op dat wij een volledig zelfstandig opererend bedrijf zijn en deze dienst op geen enkele wijze verbonden is aan het bedrijf waarvoor u belt.

Allenummer.info is een Nederlandse B.V. die erop gericht is mensen te helpen om eenvoudig en snel doorverbonden te worden met de gezochte instantie. AlleNummer.info B.V. is een zelfstandig opererend bedrijf actief op het gebied van nummerinformatiediensten. AlleNummer.info B.V. is niet verbonden aan de op deze website weergegeven bedrijven. Via online zoek- en speurwerk kunt u tegen een gereduceerd tarief direct bellen met de klantenservice van het door u gezochte bedrijf.