PostNL

Telefoonnummer klantenservice: 0882255626

Bel nu

Over

PostNL is een postbedrijf dat opereert in Nederland, België, Luxemburg en Italië. Het bedrijf is in de afgelopen twee decennia meerdere malen van naam veranderd. Zo veranderde de bedrijfsnaam in 2002 van PTT Post naar TPG Post. In 2006 werd de naam veranderd naar TNT Post en in 2011 volgde de laatste naamswijziging naar het huidige PostNL.

In de Benelux bezorgt PostNL op dagelijkse basis gemiddeld 800.000 pakketten en 7 miljoen brieven.

Diensten

PostNL is door de overheid verkozen tot firma die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van de zogenaamde universele postdienst. Dat betekent bijvoorbeeld dat het bedrijf 6 dagen per week post dient te bezorgen, brievenbussen dient te legen en een minimum van 95% van de aangeboden post de volgende bezorgdag dient te bezorgen.

Door de komst van e-commerce is de bezorging van postpakketten een blijvend groeiende tak van het bedrijf gebleken. Postpakketten zijn zendingen die niet in de brievenbus passen. Deze taak wordt binnen PostNL uitgevoerd door de Pakketservice, een zelfstandig opererende organisatie binnen het bedrijf.

In 2015 bezorgde de Pakketservice ongeveer een half miljoen pakketten per dag in Nederland. Rond de feestdagen zoals Sinterklaas en Kerstmis liep dat op tot één miljoen pakketten per dag.

Contact

PostNL biedt via haar website verschillende mogelijkheden aan om in contact te komen met de klantenservice. Afhankelijk van het onderwerp, is de klantenservice te bereiken via:

  • Chat
  • Telefoon
  • Briefpost

Ook via social media staat de PostNL klantenservice klaar:

  • facebook
  • Twitter

Indien u belt met de nummerinformatiedienst 1828 bedragen de kosten voor het gesprek en het doorverbonden gesprek slechts vijfennegentig cent per minuut vermeerderd met uw gebruikelijke belkosten. Wij wijzen er expliciet op dat wij een volledig zelfstandig opererend bedrijf zijn en deze dienst op geen enkele wijze verbonden is aan het bedrijf waarvoor u belt.

Allenummer.info is een Nederlandse B.V. die erop gericht is mensen te helpen om eenvoudig en snel doorverbonden te worden met de gezochte instantie. AlleNummer.info B.V. is een zelfstandig opererend bedrijf actief op het gebied van nummerinformatiediensten. AlleNummer.info B.V. is niet verbonden aan de op deze website weergegeven bedrijven. Via online zoek- en speurwerk kunt u tegen een gereduceerd tarief direct bellen met de klantenservice van het door u gezochte bedrijf.