Zilveren kruis

Telefoonnummer klantenservice: 0717510052

Bel nu

Algemene informatie organisatie:

Zilveren Kruis is een Nederlandse zorgverzekeraar, opgericht in 1949 door Frans Schrijver te Woerden. Het maakt deel uit van Achmea en is gevestigd in Leiden. Zilveren Kruis behoort met Avéro Achmea, De Friesland Zorgverzekeraar, Interpolis, Prolife, OZF Achmea en FBTO tot de zorgmerken van Achmea. Zilveren Kruis, het grootste zorgmerk van Achmea, is geconcentreerd in Apeldoorn, Leeuwarden, Leusden en Leiden. De kantoor in Zwolle is gesloten in 2019 en verhuisd naar Apeldoorn (Achmea Campus) en Leeuwarden (Achmeatoren). De vestigingen in Rotterdam en Meppel zijn gesloten in respectievelijk 2007 en 2008. Vanaf 1 januari 2008 behoorde ook Agis Zorgverzekeringen tot Achmea, waarmee Achmea met ongeveer 5,5 miljoen klanten in het zorgsegment marktleider in zorgverzekeringen werd. Op 1 januari 2015 is Agis opgegaan in Zilveren Kruis.

Diensten

Naast de basisverzekering van Zilveren Kruis zijn er verscheidene aanvullende zorgpakketten. Het geldbedrag dat als eigen risico geldt onder de basisverzekering kan op verschillende groottes worden ingesteld, naarmate dit bedrag hoger is geldt maandelijks een lager te betalen premie voor de basisverzekering. Voor haar basisverzekering biedt Zilveren Kruis de keuze uit drie verschillende pakketten. Hoe duurder het basispakket hoe meer keuzevrijheid de consument heeft wat betreft de zorginstelling waarmee 100% kostendekkend gecontracteerd wordt. Naast de drie verschillende basispakketten biedt Centraal Beheer een viertal verschillende aanvullende zorgpakketten aan. Daarnaast heeft Zilveren Kruis een vijftal verschillende tandmodules waaruit gekozen kan worden. Voor een volledig overzicht van deze pakketten en de daarbij horende optie zie de website van Zilveren Kruis. De consument kan naar eigen wens een pakket samenstellen dat op basis van financiŽle draagkracht en zorgbehoeften het beste aansluit. Zilveren Kruis biedt mogelijkheden voor collectieve korting.

Contact

Contact opnemen met Zilveren Kruis kan gemakkelijk via de klantenservice via telefoon. De openingstijden van de klantenservice van Zilveren Kruis zijn ma-vrij van 08:30 tot 21:00 uur.
Het is ook mogelijk op andere wijze contact op te nemen met Zilveren Kruis. Zo kan er contact opgenomen worden middels:

  • E-mail via de website van Zilveren Kruis
  • Whatsapp via het nummer 06 83 60 18 05
  • Facebook
  • Twitter
  • Briefpost naar het adres Klantenservice Zilveren Kruis, Postbus 444, 2300 AK Leiden

Indien u belt met de nummerinformatiedienst 1828 bedragen de kosten voor het gesprek en het doorverbonden gesprek slechts vijfennegentig cent per minuut vermeerderd met uw gebruikelijke belkosten. Wij wijzen er expliciet op dat wij een volledig zelfstandig opererend bedrijf zijn en deze dienst op geen enkele wijze verbonden is aan het bedrijf waarvoor u belt.

Allenummer.info is een Nederlandse B.V. die erop gericht is mensen te helpen om eenvoudig en snel doorverbonden te worden met de gezochte instantie. AlleNummer.info B.V. is een zelfstandig opererend bedrijf actief op het gebied van nummerinformatiediensten. AlleNummer.info B.V. is niet verbonden aan de op deze website weergegeven bedrijven. Via online zoek- en speurwerk kunt u tegen een gereduceerd tarief direct bellen met de klantenservice van het door u gezochte bedrijf.